Flag OFF PsisRoboteam sempena Kejohanan 15th FIRA Malaysia Cup 2022 di Politeknik Ibrahim Sultan,JB

Tarikh Kejohanan : 24 Julai 2022 (Ahad) hingga 28 Julai 2022 (Khamis)

🧩Edisi 2022 julung kali diadakan selepas 2 tahun pasca Covid-19 dan akan disertai oleh 21 Pasukan daripada 17 Politeknik dan 4 Kolej Komuniti.

PSIS Roboteam akan menghantar penyertaan untuk semua 7 kategori iaitu Mybot,Simurosot,AirDrone,Robosot ,Hurocup, Mybot dan Androsot.

Pasukan terdiri daripada 34 pelajar gabungan daripada JKE dan JTMK yang akan cuba memberikan saingan sebaik mungkin setelah berkampung selama 2 minggu bagi menjalani Latihan Pusat. 12 orang Pensyarah ditugaskan untuk menguruskan serta mengiringi pasukan bagi setiap kategori yg dipertandingkan seperti berikut:

Kategori yg disertai PSIS Roboteam 2022:

19 daripada 21 subkategori yang dipertandingkan akan disertai oleh PSIS Roboteam pada edisi kali ini. Butiran seperti berikut:

🎖1.Hurocup

1)Line follower
2)Qrcode
3)FPV

Terima kasih kepada pihak pengurusan JKE dan JTMK serta Pihak Pengurusan tertinggi PSIS yang menyokong penuh persediaan pasukan.

Semoga amanat daripada Tn Pengarah dapat menyuntik semangat para pelajar dalam memberi saingan yang terhebat.

Semoga berjaya!!!